Groene Hub - Afbeelding - Nieuws - Wie Consumindert Er Mee - 11 juli 2023

11 juli 2023: Wie consumindert er mee?

11 juli was het wereldbevolkingsdag. Deze dag is in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op de groei van de wereldbevolking. Intussen zijn we met 8 miljard mensen op deze aarde. En dat is veel te veel. Want dat kan leiden tot allerlei problemen zoals voedseltekorten, tekorten aan (schoon) drinkwater, uitputting en vervuiling van de aarde. Dat alles leidt dan weer tot conflicten.

De grootste groei van de wereldbevolking vindt plaats in Afrika en enkele Aziatische landen. Toch moeten wij niet met ons vingertje naar hen wijzen. Wij, de westerse samenleving, zijn het grootste probleem. Zo is de Nederlandse ecologische voetafdruk 3,5 hectare per inwoner tegenover 1,3 van een Nigeriaan. Als iedere aardbewoner als een Nederlander zou consumeren hebben we 3,5 aarde nodig. Dat is natuurlijk niet vol te houden. Consuminderen dus!

Gelukkig is consuminderen ook heel leuk en goed voor je portemonnee bovendien. In onze nieuwsbrief delen we maandelijks tips om leuk te consuminderen en duurzamer te leven.

Meld je aan!