12 juni 2024: World Meat Free Day

Elk jaar zijn er wel een aantal dagen die in het teken staan van een dagje zonder vlees. Bedoeld om ons er bewust van te maken dat we te veel vlees eten en het echt niet zo moeilijk is om dat te minderen. Dat is goed voor het dierenwelzijn, goed voor het milieu, goed voor onze gezondheid én goed voor onze portemonnee. En het kan ook nog eens heel lekker zijn. Op internet zijn er talloze vegetarische recepten te vinden. Zoals deze.

PASTA PESTO MET CHAMPIGNONS

Nodig:
200 gr pasta, 300 gr champignons, 2 el groene pesto, 100 ml kookroom, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 tl tijm, 1 tl paprikapoeder, snufje zout en peper. Naar wens: pijnboompitten en/of rucola, geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiden:
Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe een klontje boter in de pan en bak de champignons in 8-10 min. gaar. Fruit intussen de ui en knoflook. Kook de paste volgens instructie van de verpakking. Breng de champignons op smaak met zout, peper, tijm en paprikapoeder en doe de kookroom en de pesto erbij. Giet de pasta af en voeg het er ook aan toe. Serveer het naar smaak met (geroosterde) pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas.