LET OP: IVM CORONACRISIS OP 18/3, 25 /3, 1/4 AFGELAST!! VERLENGING volgt…..

In de Groene Hub komen de activiteiten meer en meer op gang. Zo is in oktober 2019 het traject “Een leven lang leren” van start gegaan. Nancy Winklaar is één van de deelnemers. Zij werd door Diny Dijkman, die bij veel sociale projecten in Amsterdam ZO betrokken is, hierop geattendeerd en was meteen enthousiast. Samen inspiratie opdoen, ontdekken waar je hart naar uit gaat en hoe je je toekomst vorm kunt geven. Nancy heeft meteen de daad bij het woord gevoegd en is 22 januari van start gegaan met haar workshop ” Haal het beste uit je voedselbankpakket”.

Nancy is zelf sinds enige tijd klant van de voedselbank en zag dat lang niet iedereen het pakket goed benut. Sommige producten worden of niet meegenomen, weggegeven of zelfs weggegooid omdat mensen iets niet lekker vinden of niet weten hoe ze het kunnen gebruiken. Zonde! Alles kan gebruikt worden, en Nancy weet hoe. Nancy heeft in 1993 de opleiding tot kok en brood en banket aan de Kokschool in Tilburg afgerond. Zij heeft een ruime ervaring opgedaan in verschillende functies in de horeca en is nu bezig om haar eigen cateringservice “Kesia Di” op te zetten. Zij heeft dus een ruime ervaring in het bereiden en bewerken van voedsel. Die ervaring wilt ze graag delen met de klanten van de voedselbank, zodat er niets meer weggegooid hoeft te worden. Dat is duurzaam, goed voor de portemonnee en leuk om te doen bovendien.

In de workshop gaat Nancy aan de gang met het pakket dat die ochtend is opgehaald bij de voedselbank. Vandaag zat daar onder andere in: stoofvlees, bessen, een klein trosje druiven, brood, melk, bieten, wortels en nog een flink aantal producten meer. Nancy bespreekt de producten met ons. Hoe je het op een andere manier kunt gebruiken wanneer je het niet lekker vindt, maar ook hoe je producten langer houdbaar kunt maken wanneer je iets niet lang meer kunt bewaren. Het kan gebeuren dat groente en fruit al over zijn beste tijd heen is. Maar daarom hoeft het nog niet dezelfde dag al op en al helemaal niet de vuilnisbak in. Vandaag heeft Nancy onder andere laten zien hoe je van de bessen en de druiven een heerlijke siroop kunt maken en geeft opties om daar ook je eigen persoonlijke twist aan te geven. Het voordeel is dat de siroop nog een tijd houdbaar is en bovendien minder ongezond dan de siroop die je in de supermarkt koopt.  Als de siroop klaar is mogen we natuurlijk allemaal even proeven. Heerlijk!

Wat Nancy ons volgende week woensdag gaat laten zien en leren is ook voor haar nog een verrassing. Zij kookt immers met de producten die dezelfde dag door de voedselbank zijn verstrekt. Wil jij ook meer uit je voedselbankpakket halen? Wees er dan snel bij, want de belangstelling is groot. Voor meer informatie: 06 40539004.