Groene Hub - Afbeelding - Nieuws - Amsterdam Donut Festival - 18 oktober 2022

18 oktober 2022: Amsterdam Donut Festival

Dinsdag 18 oktober vieren we het jaarlijkse Donut Festival samen met onze partners; Pakhuis de Zwijger, Tolhuistuin, Hogeschool van Amsterdam en vele anderen. En natuurlijk zijn ook Kate Raworth en haar collega’s van Doughnut Economics Action Lab weer van de partij. 

Anders dan vorig jaar wordt het niet een week, maar één dag bomvol gave evenementen waarin we laten zien wat de ‘staat van de donut’ is. Het thema van de dag is Donut Deals: We gaan met elkaar in gesprek over hoe we duurzame & sociale initiatieven kunnen versnellen door meerdere partijen bij elkaar te brengen. Mensen met concrete plannen en mensen die willen helpen. Bewoners en bestuurders, ontwerpers en ondernemers, denkers en doeners.  

Overdag worden er op de Groene Hub meerdere sessies gehouden over nieuwe donut deals of donut deals die we gaan door ontwikkelen, waaronder:

  • Naai maakkamer: hoe we kunnen we de stap maken naar het produceren en verkopen van duurzame producten zoals warme dekens?
  • Biovergister 2.0: wat kunnen we leren van onze biovergister en wat is er voor nodig om 10 tot 15 mini biovergisters in de hele stad te krijgen met slimme financieringsconstructies
  • Fietsdokter project: de deal met partners ondertekenen en startsignaal geven voor het project waarin we 200 kinderfietsen in een (sociale) fietswerkplaats gaan opknappen met lokale buurtbewoners.
  • De Donut Deal ‘samen leren in impact meting’.