Groene Hub - Afbeelding - Nieuws -Opening Odensetuin - 22 september 2022

22 september 2022: Opening Odensetuin

Een groene omgeving is goed voor je brein. Wist jij dat al? Michelle van Iersel is coördinator bij het Odensehuis en organiseert regelmatig natuurbelevingen voor mensen met een beginnende dementie. Van buiten zijn knapt iedereen op, zegt zij. Een groene omgeving draagt bij aan ieders welzijn en met name die van ouderen. De natuur activeert mensen en geeft ook rust; buiten zijn is goed voor de stemming, het vermindert stress, bestrijdt eenzaamheid en nodigt bovendien uit tot bewegen. Voor mensen met dementie is de natuur een krachtig middel om hen te prikkelen, te (re)activeren en speelt in op het geluksgevoel.

Ruim tien jaar komen buurtbewoners iedere donderdag naar Holendrecht om mee te doen met het programma van het Odensehuis. Hier doet iedereen mee, ook mensen met een beginnende dementie. Dementie zet je leven op zijn kop, maar er is nog veel mogelijk om het samen leuk te hebben en het dagelijkse leven in te richten zoals jij dat het liefste wil. In vrijheid, op gelijke voet met elkaar, in een omgeving waar we elkaar versterken en zinvol bezig zijn. Hier mag je gewoon jezelf zijn, is er ruimte voor jouw wensen en talenten en draagt iedereen bij aan het programma. We doen aan dans, yoga, culturele activiteiten, poëzie, we zingen en lunchen samen. En we breiden onze activiteiten nog verder uit.

Want deze zomer zijn we de Odensetuin gaan creëren. Aan de achterzijde van Buurtcentrum Holendrecht is de nu nog woeste tuin van de Groene Hub te vinden. Steeds vaker trekken we er met onze groep deelnemers op uit om in deze tuin te ontspannen, klusjes te doen, te dagdromen onder de druiven over eigen moestuinbakken en een schommelbankje. We willen zo graag onze eigen boontjes doppen!

De Odensetuin en is bedoeld voor deelnemers, hun mantelzorgers, naasten en de buurtbewoners van Zuidoost met een (beginnende) dementie. Vanuit de Groene Hub verlenen we toegang tot de tuin en we vinden een samenwerking in het uitvoeren van allerlei klusjes en invullen van projecten op het gebied van duurzaamheid in de wijk.

In de week van Dementie, op donderdag 22 september gaan we de Odensetuin officieel en feestelijk openen.

Meer info over Odensehuis Zuidoost?
michellevaniersel@odensehuis.nl
Tel: 06 3851 1907