Corona of niet: vandaag, 25 september 2020 om precies 11 uur is Coöperatie de Groene Hub opgericht, negen maanden na de Opening! Daarmee zijn we ‘uit de kraamkamer’ van Stichting Cocratos. Nu gaan we met alle Gaasperdammers die hier in mee willen samen ‘positief besmettelijk aan het werk’: cooperatief (met duurzame en sociale koplopers samen) de komende 4 jaar SLIM 20% aardgas besparen. Naast de inmiddels bekende Donut Deals gordijnen isoleren, GFE in zelfbeheer en QuickFix brigade staat er nog heel wat meer ‘op de rol’. Daartoe doen we momenteel een grote MOOI-subsidieaanvraag bij RVO, met een coalitie van Partners, o.l.v. Stichting Cocratos. Bij ons hoeft dus niet perse 20% van de woningen ‘100% van het aardgas’ af!

Wat begon als een doe- en leergemeenschap binnen de kraamkamer van Stichting Cocratos die van mei 2019-dec 2020 het haalbaarheidsproject “Gaasperdam SLIM naar QuickFit Aardgasvrij” trekt, gaat nu dus echt zelfstandig en zelforganiserend door, als Coöperatie! Lees hier in het uittreksel van de KvK wie de bestuurders zijn.

Wij in Gaasperdam kiezen voor de optie om ‘samen SLIM’ te zijn en alle drie de wegen naar aardgasvrij verder te verkennen: naast GroenGas ook warmtenetjes en all-electric varianten, gekoppeld aan een waaier van isolatiemaatregelen en opwekmogelihjkheden. Hybride organiseren dus: “gebiedsgericht SLIM sociaal integraal naar QuickFit Aardgasvrij!” Met als kernwaarden: haalbaar, betaalbaar, betrouwbaar, transparant, comfortabel.

Wilt u hier meer van weten? Wilt u of uw bewonersgroep mee doen? Welkom! We zijn er alle werkdagen, in ieder geval tussen 10 en 15 uur. SLIM om een afspraak te maken met martin@groenehub.org, dan zitten we er klaar voor!