Groene Hub - Afbeelding - Nieuws - European Battery Recycling Day - 9 september 2022

9 september 2022: European Battery Recycling Day

Batterijen, in ieder huishouden zijn ze wel te vinden. Volle én lege batterijen. En die lege batterijen leveren we in natuurlijk! Zodat ze gerecycled kunnen worden.

In batterijen kunnen allerlei stoffen zitten die schadelijk zijn voor het milieu, maar ook allerlei soorten metalen die weer teruggewonnen kunnen worden. Daar worden dan weer nieuwe producten van gemaakt. Van kaasschaven tot dakgoten.

Het recyclen van batterijen levert dus behoorlijk wat voordeel op. Maar daarvoor moeten de lege batterijen natuurlijk wel ingeleverd worden. Om dat te stimuleren organiseren Europese batterijen organisaties van 6 tot en met 12 september de Europese Batterij Recycle Week. Meedoen is heel eenvoudig, u hoeft alleen maar uw lege batterijen in te leveren. Dat kan overal waar batterijen gekocht kunnen worden, bij supermarkten, drogisterijen en bouwmarkten bijvoorbeeld. Maar u kunt ze nu ook bij de Groene Hub inleveren.

Om batterijen veilig in te leveren zijn er nog wel een paar aandachtspunten. Lege batterijen zijn namelijk nooit helemaal leeg en kunnen dan ook kortsluiting veroorzaken wanneer de polen van verschillende batterijen met elkaar in aanraking komen. Door de plus- en minpool van lege knoopcel en 9-volt batterijen met tape op plakband af te plakken kun je kortsluiting voorkomen. Lekkende, beschadigde of verroeste batterijen verpak je gescheiden van elkaar in een plastic zakje of huishoudfolie voor je ze inlevert. 

Alle batterijen komen uiteindelijk bij Stibat terecht, de organisatie die accu’s en batterijen recyclet. En zij hebben een leuke actie om het voor u aantrekkelijk te maken om uw lege batterijen ook echt in te leveren. Doe 10 lege batterijen in een zakje met daarbij een briefje met uw naam, adres, telefoonnummer en email. Lever het in bij een inleverpunt en u maakt kans op een groen weekendje weg in eigen land, een support your locals dinerbon of een nationale tuinbon. 

Dus verzamel uw lege batterijen en dan hup naar de Groene Hub en wie weet bent u een van de gelukkige winnaars! Meer informatie vindt u op: https://www.legebatterijen.nl