CURSUSSEN

De 3-maands ‘LevenLangLeren’.
Voor 24 nieuwsgierige mensen (naar zichzelf en naar elkaar) die (weer) mee willen doen EN van betekenis willen zijn voor hun naaste, hun omgeving. We combineren een wekelijkse cursusbijeenkomst met toepassen wat je geleerd hebt op een stageplaats bij een buurtinitiatief waar je vrijwilliger bent of wordt. Het kost niets… behalve een sterke motivatie en nieuwsgierigheid en tijd/ruimte die je vrij wilt maken om mee te doen. Het levert je een hoop op: inspiratie – zicht op eigen kunnen en toekomstwensen – en tot slot nog feestje met een certificaat. De eerste lichting was in nov 2019-feb 2020. Zie verslag.

In april 2021 startte dapper maar voorzichtig een kleine groep, met de corona angst nog overal om ons heen voelbaar. De volgende lichting startte in oktober 2021. Lees er in de folder meer over. In mei 2022 komt er een speciale groep om deze cursus te volgen: “de  zes buurtbaners van Zuidoost”! Wordt vervolgd.

De kwartiermakersopleiding
Hier leer je over (1) het verduurzamen van je woning en je leefstijl, met specifieke aandacht voor aardgasvrij verwarmen (met focus op GroenGas, naast warmtenet en all-electric), en (2) over hoe je dit verhaal met je buren over kunt delen, vanuit het al langer door Stichting COCRATOS beproefde principe van Besmettelijke BUURTkracht. Lees er hier meer over. Er staat op korte termijn geen nieuwe cursus gepland, maar 1 op 1 kan er veel.

Ben je geïnteresseerd? Mail naar martin@groenehub.org voor een kennismakingsgesprek.