Groene Hub - Afbeelding - Nieuws - Een Recept Voor Deodorant - 15 juni 2023

15 juni 2023: Een recept voor deodorant

Maak zelf je deodorant!

Onze tip voor de zomer, maak je eigen deodorant. Hoewel we deodorant het hele jaar doorgebruiken, met deze zomerse dagen neemt het gebruik flink toe. Het nadeel van de meeste deodoranten is dat er nogal wat chemicaliën in zitten en daarnaast dragen al die lege  flacons ook nog eens bij aan de afvalberg. Gelukkig kun je heel eenvoudig je eigen deodorant maken. Dat is vriendelijk voor je huid, het milieu en ook nog eens voor je portemonnee, want zelfgemaakt deo is echt heel goedkoop. Ik heb onderstaand recept gebruikt.

Dit heb je nodig:

– 3 el kokosolie
– 4 el maïszetmeel
– 3 el baking soda
– 20 druppels essentiële olie (als je een geurtje wilt)

Zo maak je het:
Verwarm de kokosolie en als het vloeibaar is geworden, roer je de baking soda en maïszetmeel er doorheen. Voeg ook de essentiële olie toe als je een geurtje op prijs stelt. Doe dit in een glazen potje en laat het in de koelkast uitharden. Zodra je deodorant helemaal gestold is, is het klaar voor gebruik. Breng het aan met een spatel of met je vingers (maar dan wel je handen daarna goed wassen).

Het kan zijn dat je eerst last krijgt van een onaangename geur. Dit komt dan door restjes chemicaliën van je vorige, gewone deodorant. Laat je huid rustig aan je nieuwe, natuurlijke deodorant wennen en het probleem lost zich snel vanzelf op.