Groene Hub - Afbeelding - Nieuws - Nieuwe lichting geslaagden voor leven lang leren - Impressie 1 - 15 februari 2023

15 februari 2023: Nieuwe Lichting Geslaagden voor Leven Lang Leren

In september 2022 is in de Groene Hub weer een nieuwe cursus Leven Lang Leren en Doen van start gegaan. Woensdag 1 februari konden de deelnemers hun certificaat in ontvangst nemen.

Gedurende de cursus hebben de deelnemers hun kracht, passie en mogelijkheden ontdekt. En hebben zij samen hun verhalen en ervaringen gedeeld, elkaar gesteund en feedback gegeven.

Nieuw in deze cursus was dat de deelnemers zelf de certificaatuitreiking mochten organiseren en daarmee konden laten zien dat zij ook weten samen te werken. Het programma, de hapjes, de drankjes en decoratie (duurzame versiering!) hebben zij dan ook zelf geregeld. Het enige verplichte onderdeel was hun eindpresentatie, dit keer in de vorm van een pecha kucha. Bij deze Japanse presentatievorm vertel je bij 20 afbeeldingen in 20 seconden per afbeelding je verhaal.

Zo’n presentatie houden is natuurlijk best spannend. Het is dan ook maar de vraag of de toespraken van Anne van Stichting Cocratos, trainster Rizairis en Martine voorzitster van de Groene Hub, tot hen doorgedrongen zijn. Want daarna waren zij toch echt aan de beurt. Natuurlijk ging dat gewoon goed
en gaven zij de belangstellenden een inkijkje in hun verleden, heden én hun toekomstplannen. Voor twee deelnemers zal die toekomst zich voor een flink gedeelte afspelen in de Groene Hub, want zij zijn in dienst getreden bij de QuickFix-brigade.

Tot slot van het officiële gedeelte werden de certificaten uitgereikt, waarna er getoost kon worden met een glaasje bubbels en we ons allen tegoed konden doen aan de heerlijke hapjes die een paar kandidaten hadden bereid. Al met al een geslaagde middag ter afsluiting van een geslaagde cursus. Nou ja, de cursus is nog niet helemaal afgesloten. Het leergedeelte zit erop maar omdat de cursus niet alleen uit leren bestaat maar ook uit doen, heeft Leven Lang Leren voor elke deelnemer een voucher ter beschikking gesteld waarmee zij een activiteit kunnen organiseren. Voorwaarde is wel dat de activiteit een duurzaam en een sociaal aspect heeft. Dat is per slot van rekening ook waar de Groene Hub voor staat. Inmiddels zijn de deelnemers daar druk mee bezig, we zullen dus nog van ze horen!

Groene Hub - Afbeelding - Nieuws - Nieuwe lichting geslaagden voor leven lang leren - Impressie 2 - 15 februari 2023