Wil je ook zonnestroom? De actie van Zuiderlicht in Gaasperdam is verlengd tot eind december. Doe je mee? Hieronder lees je hoe gemakkelijk het kan. Zuiderlicht gaat binnenkort 80 zonnepanelen leggen op het dak van het Kinderdagverblijf Partou aan de Meernhof in Holendrecht. Ze willen de stroom graag leveren aan de bewoners uit de buurt. Mensen uit heel Zuidoost kunnen meedoen, ook als je geen eigen dak hebt, of als je huurder bent.

Waarom? 

Niet iedereen heeft geld op de bank. Niet iedereen heeft een eigen dak. Maar we hebben wel allemaal een energierekening. Iedereen kan dus meedoen. Bij Zuiderlicht hoef je niet eerst mee te investeren in de panelen om de stroom af te kunnen nemen. Je moet wel klant zijn van Greenchoice: Zuiderlicht heeft niet het recht om zelf stroom te leveren, maar onze partner Greenchoice wel. Vandaar.

Voor wie is het interessant? 

  1. Voor mensen die nu al klant zijn bij Greenchoice. Er verandert dan helemaal niets, maar je krijgt wel, van de zon / via Greenchoice jaarlijks een cent per kWh korting. Als je de stroom afneemt van 10 panelen, is je korting €30 per jaar – 15 jaar lang. Daar doe je het misschien niet voor, je doet het vooral omdat je lokale stroom leuk/belangrijk vindt. Het verplicht tot niets, overstappen mag.
  2. Nog geen klant van Greenchoice? Als je het leuk vindt om (duurzame!) stroom af te nemen van een dak uit de buurt, dan kun je overstappen. Voor de meeste mensen is dat een te grote stap. Energie is een vechtmarkt. Greenchoice is niet te duur, maar ook geen prijsvechter, maar kan wel eventuele overstap-boetes overnemen.

 

Waarom is het interessant voor bewoners uit Zuidoost, Holendrecht, buurtgenoten van de Groene Hub? 

  • We laten zien dat iedereen mee kan doen aan de energietransitie, met je energierekening.
  • Wie meedoet neemt energie af van een vast aantal panelen. Mensen moeten dus kijken hoeveel stroom ze afnemen. Dat is goed om te weten!
  • Het is een aanvulling allerlei eerste stappen die je kunt zetten om je energierekening te verlagen, zoals besparen, gordijnen, GFE, etcetera.

 Stand van zaken: 

We hebben 80 panelen. Er zijn al buurtbewoners die hebben aangegeven mee te willen doen voor een totaal van 50 panelen, waardoor er nog 30 panelen ‘vrij’ zijn. Huishoudens en bedrijven kunnen voor maximaal 15 panelen meedoen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Spread the news: 

Want nogmaals: als mensen nu al klant zijn van Greenchoice is het echt een super-eenvoudig aanbod. De link naar info en inschrijven is: https://www.zuiderlicht.nu/portfolio-item/kinderdagverblijf-in-gaasperdam/

Heb je vragen? De mensen van de Groene Hub kunnen je ook verder helpen.