Groene Hub - Logo - Homepage - Header - Groene Hub

Donut Deals

Groene Hub - Afbeelding - Donut Deals - Banner - QuickFix Brigade

Quick Fix – Energie bespaar service

Woon je in Zuidoost en heb je interesse in een huisbezoek van de Groene Hub Quick Fix Energiebespaarservice? Meld je dan nu aan bij de knop aan de onderkant! Je kan ons ook bellen van ma t/m do tussen 9uur-16uur op 020-7779309 (vraag naar het Quick Fix Team) of stuur een e-mail aan quickfix@groenehub.org

De stookperiode is er en de kosten voor energie worden steeds hoger. Door je huis te isoleren kun je energie besparen en zorgen voor een lagere energierekening en je impact op het milieu verminderen.

Dit is al mogelijk met een aantal kleine maatregelen, zoals bijvoorbeeld:

– Het aanbrengen van radiatorfolie
– Het aanbrengen van tochtstrippen
– Dichten van naden en kieren
– Lampen vervangen door zuinige LED-lampen
– Douchekop vervangen door een waterbesparende kop
– Toepassen van kozijnfolie voor ramen

In een Quick Fix huisbezoek komen we bij je langs en doen een inventarisatie van welke kleine maatregelen bij jouw huis mogelijk zijn en voeren deze voor je uit. We delen ook paar handige tips over energie besparen thuis, ventilatie, vocht en een gezond binnenklimaat. Deze maatregelen kunnen tot 15% van je energieverbruik besparen en tegelijkertijd wordt het wooncomfort van je woning vergroot. Check deze video in samenwerking met Zuidoost TV voor een aantal energie bespaar tips:

De Groene Hub Quick Fix Team een mooi aanbod en werken we in twee sporen: (1) Individuele fix aanpak, (2) Wooncomplex aanpak.

Spoor 1 – Groene Hub Individuele Fix voor Sociale huurwoningen, particuliere huurders en huiseigenaren

We bieden voor individuele bewoners van Amsterdam Zuidoost een Quick Fix huisbezoek aan – meld je makkelijk aan met de volgende knop en we bellen je binnenkort om een afspraak in te plannen:

We begrijpen dat het lastig is voor mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening financiële middelen voor isolatie maatregelen beschikbaar te maken. En daarom is voor mensen met een laag inkomen in sociale huur een Quick Fix huisbezoek helemaal gratis. Vertel het ook aan je buren! 

De Groene Hub Quick Fix wil graag huisbezoeken onafhankelijk en in directe samenwerking met de wijk kunnen uit voeren. Voor mensen die ons wil steunen en het kunnen betalen is er de mogelijkheid om na een huisbezoek een bijdrage te doen van een sliding scala (25€, 50€, 75€). Dat helpt ons materiaalkosten en uren te dekken voor de individuele spoort en verder kosteloos huisbezoeken te kunnen bieden voor mensen met een laag inkomen. 

Spoor 2 – Groene Hub Wooncomplex aanpak

We willen efficiënt werken en zo veel mogelijk mensen helpen op korte termijn. Via een samenwerking met de gemeente, wooncorporaties, lokale installateurs, Stichting !WOON, bewonerscommissies en andere partijen in Zuidoost werken we daarom om aan de slag te gaan bij hele wooncomplexen. Hier fixen we meer in kortere tijd en helpen we meer mensen energie te besparen en de energielast te verminderen.

We hebben in 2022/2023 een wooncomplex project uitgevoerd in Hoptille (154 woningen gefixt) en in Venserpolder (160 woningen gefixt) samen met Frostudio Home Improvements and Renovations. 

Door wooncomplex projecten hopen we ons impact te vergroten en ook bewustzijn te creëren voor de mogelijkheid van collectieve klimaat actie ter bescherming van onze mooie moeder aarde. 

Ben je een woningcorporatie, VvE of andere partij en wil met een Groene Hub wooncomplex project aan de slag, benader ons dan alstublieft via aman@groenehub.org en we plannen een verkennend gesprek. 

Wil je mee fixen?

De Quick Fix Team wil mensen helpen energie te besparen, energiearmoede bestrijden, en werk en waarde creëren voor mensen in de wijk. We willen duurzaamheid en energiebesparing tastbaar maken, en tegelijkertijd sociaal impact in de lokale economie creëren! 

Woon je in Amsterdam Zuidoost met een laag inkomen en ben je geïnteresseerd actief te worden met de Groene Hub Quick Fix? – Dan vermeld je interesse hier! 

We bieden een leer- en werk traject, en je kan eerst als vrijwilliger (met een kleine vrijwilligers vergoeding) aan de slag. Afhankelijk van de projecten die we binnenkrijgen, streven we daarna kansen voor vrijwilligers te creëren om een vast deel van het Groene Hub Quick Fix Team te worden.

Groene Hub - Afbeelding - Donut Deals - QuickFix - Teamfoto - 29 november 2023
Teamfoto - QuickFix Brigade

Wat je precies van een Quick Fix van je woning kan verwachten, dat lees je hier. Als je dat wil kijken we ook samen naar je aanwezig apparaten, en geven jou een uitleg over je energierekening. 

Verder is de Groene Hub in samenwerking met kennisinstellingen aan het uitwerken van trajecten naar aardgasvrij voor VvE’s. We zijn nu in de pilot fase met een VvE en laat maar weten als je VvE ook geïnteresseerd is over dit onderwerp te leren en we komen graag in gesprek!