Groene Hub - Afbeelding - Nieuws - Afkoelmarkt op de Groene Hub - 27 augustus 2022

27 augustus 2022: Afkoelmarkt op de Groene hub

Samen gaan we ervoor zorgen dat we de warme zomers goed doorkomen en daarom is het tijd om te gaan afkoelen! Niet alleen onszelf moeten we goed afkoelen maar ook onze leefomgeving.

Tijdens deze markt gaan we tips geven over het afkoelen van je lichaam, huis en onze buurt. Kom op onze markt het effect van koelen ervaren vanuit workshop en nuttige tips van experts. Alles wat je leert en doet op deze makt kan je direct inzetten in het dagelijks leven!

Het waren hete zomers de afgelopen jaren. De airco’s waren niet aan te slepen en zelfs ’s nachts koelde het niet af. Regen viel er niet, op een paar drupjes na. Het KNMI, dat al meer dan driehonderd jaar het weer analyseert en voorspelt, zette de cijfers op een rij en concludeerde: 2018 is de warmste zomer ooit gemeten. En hoewel dat warme weer tijdens de zomervakantie best lekker was, had het ook een keerzijde: er dreigden watertekorten en boeren zagen hun oogsten bijna letterlijk in rook opgaan.

De temperatuur is in stedelijke gebieden gemiddeld hoger dan in een niet-stedelijke omgeving. ’s Nachts is dit verschil het grootst en kan het temperatuurverschil tussen de stad en haar omgeving meer dan 5 °C bedragen.

Tijd om ons actief in te zetten tegen deze opwarming!

Wij willen vanuit de Groene hub samen met partners ons inzetten om bewoners hier over te informeren, verschillende maatregelen te laten ervaren maar ook het gesprek met elkaar aangaan over klimaatverandering en de gevolgen hiervan.