Groene Hub - Logo - Homepage - Header - Groene Hub

Donut Deals

Groene Hub - Afbeelding - Donut Deals - Banner - Slimme Gordijnen

In juni 2019 bedachten we ‘het concept Donut Deal’ en sloten meteen ook onze 1e Donut Deal: de Donut Deal ‘Smart Window Dressing’: Stichting Cocratos met Stichting Pracht en Kracht. Lees er verderop op deze site meer over. Sindsdien heeft een groep vrouwen – o.l.v. de naai-juf –  voor zichzelf gordijnen leren naaien en/of isoleren. Een belangrijke ‘leerling’-fase. Die hebben we inmiddels, met geleerde lessen vastgelegd in een verslag – samen goed afgesloten. Je kunt het verslag hier downloaden. In goed overleg hebben we besloten dat Stichting Pracht en Kracht weer zelfstandig door gaat vanuit het buurthuis. Cocratos zet in op het verder opleiden tot cooperatief ondernemerschap, in de Groene Hub, met een professioneler naai atelier.

Sinds april 2020 zijn we dus een volgende fase ingegaan: niet alleen je eigen gordijnen naaien en isoleren, maar er ook een verhaal bij kunnen vertellen over ‘het hoe en waarom’ van dit energieproject en hoe je nu ook leert naaien voor anderen dan jezelf. Dat vraagt net even meer vakmanschap en betrouwbaarheid van aanwezig zijn en doorpakken als het moet. Dat noemen we de ‘gezel’-fase

De Corona gooide roet in het eten, waardoor alles wat vertraagd is en eerst maar gekozen is voor het naaien van mondkapjes, tasjes en badmutsen. Sinds dit najaar worden er voorbeeldgordijnen genaaid door een groep vrouwen. Als dit goed uitpakt is dit de basis voor ‘de opdrachten van buiten’. Voor wie er met kop en schouders boven uit steekt: die gaan we vervolgens opleiden tot Meesterschap (de ‘meester’-fase), waarin ook veel aandacht is voor coöperatief ondernemerschap, met bijbehorende ondernemersvaardigheden. 

Daarna kan er dan ook geld aan verdiend worden, eerst wellicht met behoud van uitkering, maar we willen toewerken naar ‘je eigen broek ophouden’, in Buurtcooperatie “de Groene Hub”. In de gezel- en meesterschapsfase zal ook altijd ruimte blijven voor instroom als leerling. 

Voel jij hiervoor? Meld je dan aan bij info@groenehub.org of gebruik de onderstaande knop. Dan krijg je z.s.m. een intake gesprek en moet je ter plekke een praktische naaiproef doen om je niveau in te kunnen schatten.

Zie voor een impressie:

Groene Hub – Donut Deal – Slimme Gordijnen