Groene Hub - Logo - Homepage - Header - Groene Hub

The GreenZOne

The GreenZOne is een podcast van Brian juan pedro en Maureen Healy. Brian maakt juices en Maureen verzamelt stories. 

Hoe maken we de omslag naar een stabiel en evenwichtig leven voor onze kinderen en kindskinderen? 
Een toekomst dat duurzaam is? 

Dat is de vraag die we bij de Groen Hub elke dag stellen. 

Met de perfecte combinatie van juices en ervaringen delen verzamelen we de verhalen van de bewoners van Gaasperdam. Door deze verhalen ontdekken we wat er nodig is om met elkaar te bouwen aan leefbaarheid, gezondheid  en bouwen aan een buurt met bewoners die trots zijn op elkaar. En hoe iedereen elkaar ondersteunt waar nodig is. 

Brian is niet alleen bekend in de wijk om zijn Stangenparken, maar ook om zijn juices. Hij experimenteert met fruit en groente en kruiden om de heerlijkste en gezondste sappen te maken en uit te delen. Maureen is opgegroeid met verhalen die haar gevormd hebben. Verhalen van ouderen die altijd wel een les in zich hadden. Haar droom is om deze verhalen te verzamelen en om die te delen. Zo kunnen we van elkaar blijven leren. Jong leert van oud en oud leert van jong en alles ertussenin.  

Wanneer wij onder het genot van een juice, verhalen vertellen en horen kunnen we leren hoe de ander denkt en het leven ervaart. In elk verhaal is er een les. Want wij hebben veel te leren ongeacht leeftijd. Over hitte bijvoorbeeld. Hoe blijf je koel in een tropisch klimaat? Deze kennis is in Nederland nu heel belangrijk. Of, over afval en hygiëne. In een hete omgeving is het heel belangrijk om je lichaam en de plek waar je woont heel schoon te houden want ziektes komen vooral van hele kleine bacteriën en hitte. En wanneer het heet is gaat het heel snel. 

Maar ook, hoe zorg je voor elkaar? Als familie, buren en in de gemeenschap. Hoe hou je elkaar in de gaten om er te zijn wanneer het nodig is. Hoe meer we voor elkaar zorgen en er voor elkaar zijn, hoe meer we hergebruiken en zo ook voor de natuur zorgen. En voor grote belangen zoals ‘het klimaat’ en ‘CO2 uitstoot.’ Wij hoeven ons niet druk te maken over deze grote wereldproblemen als we ons richten op elkaar. 

Met verhalen vieren wij elkaar. De buurvrouw of je Oom. Moeder of Opa. Neefje of vriendin. Met The GreenZOne Podcasts willen we deze verhalen verzamelen en delen. De verhalen van hoe je er voor elkaar bent of kan zijn. 

Wij nodigen mensen uit die hun verhaal willen delen met de nodige juice 😉

Uitzendingen