Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en iedereen weer min of meer zijn oude leven kan oppakken, is ook het leven in de Groene Hub weer teruggekeerd.

Het is niet dat er tijdens de lockdown niets meer werd ondernomen, beslist niet. Maar in de Groene Hub zelf was het stil en veel projecten moesten toch worden uitgesteld.

Zo ook de cursus “Leven Lang Leren”. Het is alweer zo’n anderhalf jaar geleden dat de eerste groep cursisten hun certificaat in ontvangst nam. De bedoeling was dat een tweede groep nieuwe cursisten in de herfst van 2020 zou starten. Wij hebben Penny Carter als nieuwe trainer aangetrokken, de aanmeldingen waren er, de mensen waren enthousiast, maar helaas, het kon vanwege de lockdown niet doorgaan.

Twee keer hebben wij het moeten uitstellen, tot we dan eindelijk 5 april van start konden gaan. Met wat aanpassingen, dat wel. Een kleine groep zodat we allemaal voldoende afstand konden houden en de stage, een vast onderdeel van de cursus, kon vanwege de maatregelen ook niet doorgaan. Maar dat doet allemaal niets af aan de inhoud van de cursus. Empowerment, hoe kom je weer in beweging, waar gaat je hart naar uit, dat zijn de zaken waar het om draait bij “Een leven Lang Leren”. Niet kijken naar je beperkingen, maar focussen op je mogelijkheden.

Op dinsdag 22 juni kon Penny Carter, trainer en coördinator van Leven Lang Leren, tijdens de laatste en feestelijke bijeenkomst de certificaten uitreiken aan de cursisten.

In september gaat de cursus weer van start met een nieuwe groep. Geïnteresseerd? Meld je aan!

Behalve Leven Lang Leren moest ook de Breakfastclub van Johnson een paar keer uitgesteld worden. Maar ook die is inmiddels van start gegaan. Elke zondag organiseert hij samen met Joval van het Amsterdams Bokscentrum een uurtje sporten met aansluitend een gezond ontbijt. “Kom in beweging” is het motto en sporten en gezond eten helpen daarbij.

De vergister is geplaatst, en alle aansluitingen zijn geregeld, alleen is het nu nog steeds wachten op de vergunning.

Er gebeurt nog veel meer in De Groene Hub en er zullen dit jaar nog meer projecten van start gaan die allemaal in het teken staan van duurzaam en sociaal.

Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven van wat hier allemaal gebeurt!