Groene Hub - Afbeelding - Nieuws - Happy Pancake Day - 19 februari 2024

19 februari 2024: Happy pancake day!

FEEST ZONDER VLEES
Pannenkoeken, een feestmaaltijd voor jong en oud. Een goede reden om ze 8 maart weer eens te gaan bakken want dan is het Internationale Pannenkoekendag. En wanneer je zoet beleg vervangt door een hartige vulling is het ook nog eens een prima avondmaaltijd. Én een goede reden om er een vegetarisch dagje van te maken, want met dit recept mis je je stukje vlees echt niet!

RECEPT
Nodig voor 6 pannenkoeken: 250 gr bloem, 500 ml (soja)melk, 2 eieren, 75 gr zongedroogde tomaten, 100 gr spinazie (vers), 500 gr ricotta, 100 gr geraspte oude kaas, 30 gr geschaafde amandelen, 2 teentjes knoflook, 20 takjes bieslook, peper en zout en boter of olie om te bakken.

Doe de bloem, melk en eieren met een snufje zout en peper in een kom en mix het geheel tot een egaal beslag. Snijd de tomaatjes heel fijn en voeg toe aan het beslag.

Verwarm wat boter of olie in de koekenpan en schenk wat van het beslag in de pan. Niet te dik! Wanneer de bovenkant droog is kun je de pannenkoek keren en de andere kant bruin bakken.

Terwijl je de pannenkoeken bakt kun je in een andere pan de geschaafde amandelen licht roosteren en de vulling bereiden. Hiervoor meng je de ricotta met de geraspte oude kaas in een kom, snijd de spinazie fijn en voeg toe. Pers de knoflook erboven en knip de bieslook fijn en voeg toe. Peper en zout naar eigen smaak toevoegen.

Wanneer de pannenkoeken allemaal gebakken zijn vul je ze met dit mengsel en strooi de geroosterde amandelen eroverheen. Rol ze op en dan zijn ze klaar om te serveren.

Happy pancake day!