Afbeelding - Groene Hub - Artikel - Naaicursus Astrid - 6 april 2023

6 April 2023: Nog Meer Geslaagden!

In juni 2022 startte een groep dames met de gratis naaicursus in de Groene Hub. En niet zomaar een naaicursus. In deze cursus wordt namelijk alleen gewerkt met tweedehands kleding. De berg van afgedankte kleding is een serieus milieuprobleem. Op deze naaicursus laten de dames zien dat je met al deze kleding nog heel veel kunt doen. 

Onder de bezielende leiding van Astrid Gilds hebben de dames de basistechnieken geleerd van omgaan met de naaimachine, recht-stikken en zigzaggen tot ritsen inzetten. Daarna mochten ze aan de gang voor hun eerste “echte” werken: pannenlappen en een kussenhoes. En met het afleveren van deze werkstukken hebben zij het eerste niveau afgesloten. 

Op 6 april vond de feestelijke certificaatuitreiking plaats. Om 12:00 uur startte het officiële gedeelte met een speech van cursusleidster Astrid, waarna de 13 geslaagden hun certificaat in ontvangst mochten nemen. Natuurlijk gevolgd door een fotoshoot. 

Daarna kon iedereen aan tafel voor een heerlijke maaltijd die de cursisten zelf hadden verzorgd. Dat was tevens de gelegenheid voor de gasten om in gesprek te gaan met de cursisten en hun vragen te stellen.

De deelneemsters gaven vooral aan dat zij blij zijn met een vaste plek waar ze nieuwe dingen kunnen leren en een bijdrage kunnen leveren aan de gemeenschap. Ook waarderen ze de prettige manier van lesgeven. Astrid Gilds is vooral dankbaar voor de interactie met de cursisten en dat ze op deze manier mensen bewuster kunnen maken op het gebied van duurzaamheid.

De middag werd afgesloten met een toost, een glas champagne en een groepsfoto. Afscheid hoefden we niet te nemen van de dames, zij gaan namelijk door voor niveau 2 van de naaicursus met Astrid.